pencinta blog

Tuesday, December 15, 2009

connection Hampeh !!!!!

benggang sangat ni ngan celcom brdbnd..aku da la byr rm68(mmg la x d bnyk sgt tp duit jgk kan) sebulan pas2 connection mcm hampeh..marah sangat niiiiii
kat opis elok pulak dari kol 8 sampai kol 5 x d prob's pon...
asal balik umah jer mule la wat hal...kejap connect jap g (beberape saat) disconnect da....huwaaaaaaaaa(tension cmni)...
lately ni jer die wat hal...dah er nak siapkan repot tok praktikal yang haram ni...huh


sewius mmg menguji giler kesabaran aku yg x bape nak sabar sgt ni....huh


gambar ni x d kene mgena pon...saje je nak letak
tolong jgn sakit hati yer

haha

Sunday, December 13, 2009

tAngGaL10 oktober 2009

DA LAME X TULIS BLOG...GATAL JE TGN NI...HUHU
 kalo nak tau ni sambungan dr entri sblom ni ok,ABOUT WHAT???
kene bace la dulu!!!


9 OKTOBER 2009 !!!!!

da mule sakit,then kol 4 g ospital nak check up..mane tau la dah nak kuar kan,pas2 kene tahan lak..
aku,mak, n abah tmn sampai mlm...igtkan mlm ckit die makin sakit n x sabo nak kuar..
tp...mmg die x nak kuar la arini,die x nak lahir tarikh 09/10/09...huh,cantik da tarikh ni...

10 OKTOBER 2009 !!!!!


angah da masuk labour room...sbb da bkak 4 cm...pas2 makin sakit sbb da bkak 7 cm..
baby kuar pukul 11.38 a.m(mmg sakit giler sakit nak mngandung so kpd lelaki kesian kan lah kaum perompuan ni,so jgn asik nak wat anak jer..)



NAK TENGOK ANAK BUAH KU
CUCU 1ST FAMILY..













COMEL KAN..GERAM NENGOK DIE
mase bwu jer kuar dr pewut
mesti die pelik sbb terang je
slalu kan gelap dok dlm pewut ibu die




 
DIE DAH MULE TIDOOOOO!!!
ASIK TIDO..
BG SUSU PON X MO BUKAK MULUT
MMG IKUT PERANGAI IBU DIE..



NAME DIE + + MUHAMMAD AISY ZAKWAN










LoVeLy

Wednesday, December 2, 2009

ahli keluarga bawu(coming soon)

x sabar rasenyer nak tggu kedatngan ahli kluarga bwu dlm family aku
nak tau x sape2???






hepi sgt bile dpt tau yg k.ngah pregnant,aku mmg rapat sgt ngan k.ngah,sng bile ngan die
aku kan anak bongsu so teringin sgt nak adik,sbb aku manje sgt so x d rezeki nak dpt adik lo...tapi akhirnyer dpt jgk........anak buah pon bole lah...


skunk ni pewot k.ngah mmg da besar sbb ngah tgg hari je nak deliver,sepose due datenyer 29/12,kalo awl ckit pon x per kot sbb dah x larat tgk k.ngah bwak pewot die...
mcm biase la kalo d baby dlm pewot 2 mst nak kene jmp doktor nak cekup n scan...
baby  oh baby cepat la kuar!!!
die akan pggl aku ngan gelaran(auntie su)haha...mcm kelakar je kan.tp ok la kot...

bile dah scan,doktor cakap:
  • K.NGAH DPT BABY BOY sbb nmpk die pny (tut)mase scan...
  • baby 2 tutup telinga...pas2 k.ngah ckp die ttp telinga sbb malu telinga die capang mcm ayah die...ayah die pulak ckp baby ttp telinga sbb angah asik cakap jer x benti(bebel la dlm kate lainnyer,biase la pompuan)bby x tahan...huhu
  • hidung baby 2 mancung...ikut mak ngan ayah die la...sewius mmg x sbr sgt nak tgk baby 2..
bile da 7 bulan: 
  • kitowang sume sibuk shopping tok baby,cari nama tok baby...haha
  • x d la bnyk sgt pon beli...baju baby 20 psg,botol susu,toto baby(auntie su la sponser),katil,tilam n mcm la...dan sume brang 2 akan disumbat dlm blik aku sbb t k.ngah tggl c2 mase dlm pantang....huhu x kesah utk anak buah ku....hikhik
  • bnyk brg baby...geram sgt bile tgk,rase mcm nak beli semua...tp brg2 bby gurl lg cantik2...ape nak wat kan dpt bby boy so kene beli kaler biru,ijau,oren,putih but x bole wane pink....huhu,t jambu pulak anak buah aku...hihi
  • bile blik umah k.ngah bwak bnyk sgt kertas yg die print dr opis...tau x ape2(senarai nama baby)haha abis kertas ngan ink opis die..
  • hari2 cari nama yg sesuai.........tp lom dpt2 lg...haish
ayah die suke cr nama yg bkn2...ntah ape2 ntah...ade skali 2 die kate nak bg name bby die'yusof taiyob'sbb asik iklan 2 jer kat tv mase bln puase....huhu
auntie su die bg nama'qaisy'mksdnyer kaya raya...(mate duitan kan auntie su die ni)yer la kalo pggl 44 kali mst jd kenyataan...bole tumpang ckit...hahaha
tp lom pilih btol2 lg...
baju bby ngan brg k.ngah pon dah kemas tok bwak g ospital...sng kalo sakit t...kene la prepare awl2 kan....
nak tau name baby kene tggu la post lps ni,t aku ltk pic baby skali...huhu
tunggu tau....





gambar hiasan je semate2...
LoVeLy

Tuesday, December 1, 2009

aku dah mule bosan ngan praktikal!!!!!

perasaan skunk rase nak jerit kuat2 pas2 nak g tau poli praktikal yg 5 bln ni mmg s*** n f***
aku benci gile hidup aku sejak 4 bln 1 hari yg lepas dan 30 hari selepas ni....
aku dah rase lame perasaan ni tp hari lg rase mcm nak terjun bgnan pon d gak la lg2 aku tgh lapo pulak lg la perasaan marah ni membuak2 sebabnyer:- 
aku ngah duduk kat tigkat atas opis aku yg x bp nak besar sgt ni dlm keadaan
  • dr smlm tulis form syabas yg bangang ni x abis2 sbb nak kene tulis utk 64 unit kuarters JKR...tulis bende yg sama sampai rase mcm nak muntah...rasenyer same jgk mase aku blajar subjek kimia mase f4 n f5 dulu ngan pn.jainon...mmg sucks sgt...
  • benci g opis ni sbb aku akan d'tinggalkan sowang2 jer mcm owg bodo...watpe la praktikal cmni???
  • aku lapo sgt aku nak mkn tapi kat area opis aku ni da la tepi jalan pas2 dikelilingi ngan rumah besar2,klinik kesihatan,1 kedai mkn pon x d...name je bgnan kedai sblh2 ni sume kosong yg ade kedai terapi....bodohnyer rase...
  • rase mrh lg sbb time aku x d duit kdai mkn bnyk pulak sbb mase 2 aku(kat site)...tp skunk bile time aku d duit kdai mkn pulak x d nak mkn(area opis)....huh

kalo kat site pulak lain keadaannyer:-

  • aku akan jmp dgn site agent yg bangang sbb asik nak cari slh aku...aku bkn kerja ngan ko ok...elaun aku pon bkn ko yg byr..aku g site 2 sbb nak blaja n tgk pe yg tgh berlaku kat site sbb aku budak praktikal,ape hak ko nak mrh2 aku..silap kecik pon nak kene bg tau sume owg..ko lyn aku mcm kuli batak kowang plak kan...pegi faxs ni...pegi fotostat ni..pegi wat filing ni...cop d/o ni...aku mmg x ksh wat sume 2 kalo dowang mtk tlg elok2 n x mrh2 aku...sbb aku bkn keje ngan ko la bodo...aku x kesah kalo sume bnd yg aku wat 2 aku bole blaja...mslhnyer die suh aku wat keje kerani...babix
  • aku akan jmp ngan assistant site agent yg asik nak ikut angin die jer...asl bole jer nak lpskan kmrhan ko kat aku...kadang2 ok kadang2 mrh2 mmg something wrong...suh aku wat keje 2 pas2 x reti2 nak ajar cmner nak wat pas2 bile aku x phm aku tny la ade ke ptt die mrh2...aku da la watkan keje yg ptt ko wat pas2 ko mrh2 aku...pas2 dah time2 nak balik bwu nak bg keje...geram nyer... 
  • aku akan jmp ngan (aku x tau jawatan die ape sbb die tetibe je muncul)...paling aku bengang sbb die ckp"letch u mst bg u failed tok praktikal ni"cilaka btol..die ckp cm2 sbb asik tgk aku ngadap laptop jer...aku ngadap laptop je sbb kalo aku g site pon aku hanya dpt tgk jer ape yg bangla n indon 2 wat keje kat site 2...tp aku x tau ape yg die buat?utk ape?knape kene wat?sbb x d sape nak jage aku kat site 2 sbb penyelia aku yg ckp nak dtg site dr ari2 lg x dtg2 pon dan tggal aku sowang2...sptnyer die ade kat site 2..
aku benci g site aku benci dok kat opis 
tp aku windu kat site dulu n sowang(asstnt site agent) ni sbb die yg bnyk ajar aku time praktikal ni...die dah g kajang sbb d site bwu kat c2...
aku slalu ngan die kat site sblm ni kat kapar..
walaupon x bnyk yg die ajar sbb site 2 pon ngah wa keje2 infrastruktur tp ade jgk yg aku boleh pelajari n manfaatkan mase praktikal ni..
die rajin bwak aku tgk site,citer psl keje2 kat site,ajar bace drawing,aja kire...aku sonok dpt blaja sume2
thanks sbb sudi ajar aku yg agak lembap ni...hahahaha

dalam pic 2 la die,tp x nmpk muke..2 je yg ade sbgai hiasan...hope dpt jmp die lg n blaja bnyk bnd lg ngan die...

aku x sabo sgt nak abiskan praktikal yg sgt m'busankan ni....
x sabo nak hepi balik sbb akan balik poli jmp kekawan.sbb 5 bln aku praktikal ni aku x hepi lgsung..

dekat opis sesowang

sekian terima kasih =((
LoVeLy